DVD Preko dobilo dvije digitalne radio-stanice nove generacije

DVD Preko dobilo dvije digitalne radio-stanice nove generacije

U sklopu redovitih priprema za nadolazeću protupožarnu sezonu, DVD Preko danas su posjetili predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša i zapovjednik VZZŽ Boris Jović.

Radni sastanak održan je u uredu načelnika Općine Preko Jure Brižića, s temom o opremljenosti  DVD-a Preko te o novoj organizacijskoj strukturi i preustroju Hrvatske vatrogasne zajednice u državnu upravnu organizaciju – Središnji državni ured nadležan za vatrogastvo.

– Naša dobra opremljenost pojačana je i dvjema digitalnim radio stanicama koje su nam donijeli županijski vatrogasni čelnici, a riječ je o uređajima koji će se početi koristiti za mjesec dana u novom sustavu, odnosno na zajedničkom kanalu policije i vatrogasaca. Digitalni radio uređaji nude mnoge prednosti u odnosu na analogne, uključujući bolju kvalitetu zvuka, pokrivanje signalom na većem području, veću zaštitu privatnosti te dulje trajanje baterije. Predsjednik Željko Šoša pozvao nas je da uvijek kad je velika akcija kontaktiramo središnjicu jer je bolje da se na vrijeme zove pomoć nego da bude nepredviđenih problema, istaknuo je zapovjednik DVD-a Preko Božidar Ivanov.

U prošloj godini DVD Preko imao je 44 intervencije, a u sustavu je angažirano dvadeset radnika  općinskih komunalnih tvrtki i svi imaju položene vatrogasne ispite.

Skip to content