Potpisivanje ugovora o kupoprodaju zemljišta

Potpisivanje ugovora o kupoprodaju zemljišta

Preko: U vijećnici Općine Preko u četvrtak svečano je potpisan Ugovor o kupoprodaji zemljišta „Mačjak-Šumljak“ na području mjesta Lukoran između Općine Preko i „Sitno Holding Real Estate iz Bratislave, Slovačka. Ugovor je u ime Općine Preko potpisao Općinski načelnik Jure Brižić, a u ime kupca članica Uprave Elena Segečova. Sitno Holding real Estate postalo je vlasnik 77.085 metara četvornih unutar ugostiteljsko-turističke zone na jugozapadnom dijelu otoka Ugljana na predjelu Prtljug.

Na natječaj za prodaju  nekretnine oglašenom početkom siječnja ove godine, na adresu Općina Preko stigla je jedna ponuda, trgovačkog društva SITNO HOLDING Real Estate iz Bratislave. Ponudbeni iznos  bio je 19,496.730 kuna, ili 34,88 eura po četvornome metru, što je viša cijena od ukupno početne, jer je prvotna utvrđena od  33,38 eura po metru četvornom.

U ime investitora članica Uprave Sitno Holding Real Estate iz Bratislave, Elena Segečova, izrazila je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom naglasivši da njezino poduzeće koje se bavi turizmom vrlo ozbiljno pristupa projektu, koji će, kako kaže oplemeniti kvalitetnim sadržajima otok Ugljan.

– Ovo je veliki dan za Općinu Preko, potpisali smo ugovor koji o kojem se razgovaralo i  prije 15 godina, do čije realizacije nije došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. U suradnji s Hrvatskim šumama i Ministarstvom poljoprivrede pronađen je način da se riješi imovinsko-pravni spor koji je trajao desetak godina i Općina Preko postala je vlasnik 77.085 metara četvornih zemljišta na području Lukorana. Ukupna površina cijele zone je 386.000 kvadrata i na tom području planirani su turistički sadržaji – 220 vila s bazenom, dva privezišta sa 150 vezova i hotel sa 500 kreveta, izjavio je Općinski načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Skip to content