Dječja klapa Baliniera iz Preka osvojila je prvo mjesto na festivalu u Parizu!

Dječja klapa Baliniera iz Preka osvojila je prvo mjesto na festivalu u Parizu!

Dječja klapa Baliniera iz Preka, osvojila je na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” prvo mjesto u kategoriji a capella juniori.

Mladi pjevači iz Preka, Ugljana, Kali i Banja, pod stručnim vodstvom Nade Smoljan prof. predstavili su se stručnom žiriju  s četiri pjesme „Cetina“, „Pere se putem falio“, „Paun leti“  i „Dobro jutro“, koji im je dodijelio prvu nagradu. Dječja klapa Baliniera iz Preka jedina je predstavljala Hrvatsku na festivalu uz 51- jednu grupu iz čitavog svijeta.

15-naesti po redu „Etoiles de Paris“ trajao je tri dana, od čega je prvi dan bio za prijavu izvođača, drugi dan za održavanje proba sudionika, svečano otvaranje i nastup. U sklopu večeri održao se i festivalski i natjecateljski  gala koncert, ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje festivala. Trećeg dana prema programu razgledali smo Pariz, rekla nam je voditeljica Nada Smoljan prof.

Udruga za promicanje kvalitete življenja otoka „Baliniera“ iz Preka, na festivalu su pred stručnim žirijem su nastupili u natjecateljskim propozicijama u  u svakoj dobnoj kategoriji po sustavu od deset točaka koje ulaze u ocjenu.  Rezultati festivala sažeti su na kraju svih natjecateljskih nastupa. Svi sudionici dobili su  medalju natjecanja, a prema odluci žirija, u svakoj se nominaciji dodjeljuju “diploma”, “nagrađeni” 1., 2. i 3. stupnja i “grand prix winner”.Zahvalni smo svima koji podupiru naš rad i pomogli nam da otputujemo na “Etoiles de Paris”, izjavila je Nada Smoljan voditeljica dječje klape „Baliniera“ iz Preka.

 

Skip to content