Novčane nakande za devetero novorođene djece na području Općine Preko

Novčane nakande za devetero novorođene djece na području Općine Preko

U vijećnici Općine Preko  načelnik Jure Brižić priredio je potpisivanje Ugovora o novčanim naknadama za novorođenu djecu s područja Općine Preko u prvoj polovici  tekuće godine. Ovom prilikom roditeljima su urečeni prigodni darovi za bebe, sa željom da djece bude još više, jer Općina Preko brine za svoje najmlađe stanovnike. Od 1. siječnja 2018. godine u Općini Preko naknade za novorođenčad iznose za prvo dijete 7500 kuna, za drugo 15.000 kuna, za treće 30.000 kuna, a za četvrto i svako iduće dijete 60.000 kuna.

Za porodiljne naknade u ovogodišnjem smo proračunu planirali 200.000 kuna i nadamo se da ćemo sve to potrošiti do kraja prosinca, a još bi bilo bolje da “probijemo budžet”. Radujemo se svakoj novorođenoj bebi, svakoj obitelji koja odluči ostati na otoku ili se vratiti iz grada. Evo, nedavno smo otvorili novoobnovljeni vrtić s jasličkom grupom u Preku i to je svakako jedan od preduvjeta da mlade obitelji ostanu ovdje. Ovim novčanim naknadama, koje su već uplaćene na vaše račune, želimo vam barem malo olakšati i pripomoći jer ste vi i vaša djeca budućnost otoka, kazao je uoči potpisivanja ugovora načelnik Brižić.

Među devet sklopljenih ugovora tri su za prvorođeno dijete s iznosom od 7500 kuna, pet ugovora potpisano je za drugorođeno dijete s iznosom od 15.000 kuna i jedan ugovor za trećerođeno dijete –  30.000 kuna. Za devetero novorođenih beba u prvoj polovici ove godine, Općina Preko isplatila je 127.500 kuna za porodiljne naknade. U Preku i Poljani u prvoj polovici godine rodilo se po jedno dijete, u Lukoranu i Ugljanu po dvoje, a  u Sutomišćici troje.

 

 

Skip to content