Ugljan, Murter i Hvar na „Tjedan zaljeva Morbihan 2019„

Od 27. svibnja do 2. lipnja na Europskom festivalu maritimne baštine “Tjedan zaljeva Morbihan 2019.” u gradu Vannesu u

Francuskoj Hrvatsku će predstavljati otoci Ugljan, Murter i Hvar .Pod nazivom “Hrvatska – tamo gdje jarboli pišu priče”, u organizaciji Udruge za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves iz Splita, pomorsku baštinu triju otoka prezentirat će Preko, Betina i Vrboska.

-Na poziv organizatora festivala, Hrvatska će na jubilarnom desetom festivalu u Bretanji predstaviti se u paviljonu “Le Grand Comptoir des Fêtes Maritimes d’Europe”. Zahvaljujući dosadašnjim predstavljanjima, Hrvatska ima odličan rejting u velikoj europskoj pomorskoj obitelji. Udruga Cronaves ravnomjerno promovira cijeli hrvatski Jadran, a ovo putovanje odlična je prilika za ispričati širu priču. Ovogodišnji program osim Staroga Grada uključuje Muzej drvene brodogradnje iz Betine, Muzej Općine Jelsa i Udruga Lantina iz Vrboske te Općinu Preko i POU Dom na žalu s otoka Ugljana, koji su zajedničkim snagama priredili vrlo interesantnu izložbu „Tragom male drvene brodogradnje“, najavio je Plamenko Bavčević, predsjednik Udruge Cronaves. Festival “Tjedan zaljeva Morbihan“ posjeti oko 500.000 posjetitelja, a  u završnoj paradi na Atlantskom oceanu sudjeluje oko 1200 brodova iz nekoliko europskih zemalja pa se s razlogom očekuje veliki posjet hrvatskoga paviljona koji je smješten u središnjem dijelu rive u Vannesu.

U Vannesu će se predstaviti i hrvatski turizam, posebno luke nautičkog turizma, jer je naša zemlja u Francuskoj prepoznata kao jedna od najboljih nautičkih destinacija. U hrvatskom paviljonu 31. svibnja održat će se “Hrvatski dan” na kojemu će posjetitelje pozdraviti veleposlanik Hrvatske u Francuskoj Filip Vučak i direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Parizu Daniela Mihalić Đurica. Sudjelovanje Hrvatske na festivalu „Tjedan zaljeva Morbihan“ održava se pod pokroviteljstvom ministarstava kulture te vanjskih i europskih poslova, Hrvatske turističke zajednice, Splitsko-dalmatinske županije, TZ Grada Splita, TZO Betina, TZO Preko, Općine Preko, Muzeja Staroga Grada, Muzeja Općine Jelsa i Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Skip to content