OUTDOOR festival

OUTDOOR festival

PREKO :  Iznenađujuće je koliko je raznovrsna, od šume, škrapa, maslinika do špilje, sve skupa čini jedan prelijepi pejzažni kolaž. Ono što će cijeniti svi zaljubljenici u outdoor jest da staza ima minimalno asfalta, a to nam je i bio cilj jer smo nastojali sudionike što više uroniti u prirodu i upoznati ih s onim dijelom otoka koji teško da bi prošli samostalno, pojašnjava Iva Bencun i napominje kako sudionicima Traila otoka maslina savjetuje da obavezno ponesu kupaće kostime.

Na dvije dionice, dužine 8,7 km i 20,6 km, sudionici će imati priliku uživati u vrlo raznolikom krajoliku otoka Ugljana. Osim predivne morske obale, maslinika u srcu otoka, suhozida, sve do predivnih vidikovaca, cvjetnih livada, pa čak i malih spilja, trkače će na stazi pratiti krikovi galebova i mirisi dalmatinskoga raslinja.

Start i cilj predviđeni su u Preku, a cijelo događanje pozdravlja i podržavaju Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko.

Utrka se održava 12. svibnja, start je u 10 sati, svi sudionici traila imaju besplatan autobusni prijevoz javnim gradskim linijama Liburnije, na relaciji Glavni gradski kolodvor – Gaženica. Trajekti iz Gaženice u Preko kreće u 7.30 / 8.30 / 9.30 sati, a brod iz Zadra u 7.35 i 9.30 sati. Jadrolinija odobrava 30 posto popusta svim sudionicima Zadar Outdoor trail utrke. Popust se ostvaruje uz predočenje festivalske narukvice

Skip to content