Otvaranje igrališta u Sutomišćici

Otvaranje igrališta u Sutomišćici

PREKO – San mnogih generacija otočnih nogometaša uskoro se obistinjuje. Novouređeno igralište NŠK-a Sv. Mihovil u Sutomišćici svečano se otvara u ponedjeljak 14. svibnja. Kao posebni gosti na otvorenje stižu nogometaši prvoligaša Osijeka koji će za tu prigodu odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Sv. Mihovila.

– Idealna je to prigoda da predstavimo našu seniorsku momčad za koju se nadamo da će već od iduće sezone nastupati u Županijskoj nogometnoj ligi. Podsjećam da smo posljednjih sezona, zbog loših uvjeta na starom igralištu, u službenim natjecanjima nastupali sa samo četiri najmlađe natjecateljske kategorije – papalinama, tićima te mlađim i starijim pionirima. Od iduće sezone igrat ćemo i s kadetima, a nadamo se i sa seniorima. Drago nam je da nam dolaze naši sportski prijatelji iz Osijeka za koje nastupa i naš Krševan Santini koji je veliki prijatelj Svetog Mihovila – kaže voditelj omladinske škole NŠK Sv. Mihovil Krešimir Jaklin.

U projekt obnove igrališta u Sutomišćici uloženo je oko 1,2 milijuna kuna, a sredstva je u najvećoj mjeri osigurala Općina Preko. Uz novu drenažu terena, postavljena je umjetna trava, kao i nove ograde, zaštitne mreže i golovi. Uskoro bi trebala krenuti i obnova svlačionica, kaže nam predsjednik kluba Darijo Korenov koji je na čelu NŠK Sv. Mihovil već punih pet mandata.

– Klub koji djeluje već 22 godinu napokon je dobio uvjete za normalan rad. U našoj školi nogometa trenira više od 120 djece s otoka Ugljana i Pašmana, a od prošle godine imamo i školu nogometa za djevojčice. S novim travnjakom očekujemo dodatno povećanje broja članova kluba, jer ćemo imati više natjecateljskih kategorija. Svakako da najveće zasluge za opstanak kluba ima Općina Preko koja je sve ove godine financirala klub, a posebno moram istaknuti doprinos načelnika Jure Brižića, čijim je dolaskom općina pokrenula projekt obnove igrališta. Ovo je uistinu novi početak kluba i možemo svi biti iznimno ponosni – ustvrdio je Korenov.

Ljepotica u Sutomišćici i prije službenog otvaranja postala je viralni hit, jer su o novom igralištu pisali brojni nacionalni, ali i neki strani portali. Atraktivna lokacija svakako otvara brojne mogućnosti, pa i mogućnost dolaska na pripreme profesionalnih klubova. Iz Hrvatskog nogometnog saveza nedavno su najavili velike investicije u infrastrukturu, stoga nas je zanimalo jesu li ponudili financijsku pomoć u obnovi igrališta u Sutomišćici.

– Bilo je određenih kontakata pa se nadamo i pomoći HNS-a, pogotovo jer nam predstoji projekt uređenja svlačionica, ali i klupskih prostorija. Kada cijeli projekt zgotovimo, igralište u Sutomišćici moći će u budućnosti ugostiti pripreme nekih klubova, a zašto ne i neke od mlađih reprezentativnih kategorija – dodaje Korenov.

Svečanost otvorenja novog igrališta NŠK Sv. Mihovil počinje u ponedjeljak od 18 sati, uz brojne popratne sadržaje.

Pozdravne poruke i poziv na otvorenje igrališta u Sutomišćici uputili su bivši igrači te prijatelji Svetog Mihovila:

Marin Tomasov (Astana)

Krševan Santini (Osijek)

Toni Kolega (Lokomotiva)

Lovro Majer (Lokomotiva)

foto: Filip Brala

Skip to content