Ugljan: Donacijama do novih klima

Ugljan: Donacijama do novih klima

UGLJAN – Nova školska godina u područnoj školi Ugljan započela je u veselom ozračju. U prvi razred krenulo je šest prvašića, po tri djevojčice i dječaka koje su pjesmom i recitacijama dočekali učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda te njihove učiteljice Sofija Kralj i Lorena Tomić.

Prvašići su se pridružili svojim ostalim kolegama u školi, a njihovim dolaskom OŠ Valentin Klarin Preko – područna škola Ugljan može se pohvaliti s ukupno 26 učenika u kombiniranoj nastavi.
Područna škola u Ugljanu početak nove školske godine dočekala je u novom ruhu. Naime, roditeljskom donacijom u iznosu od 1 200 kuna kupljeno je devet rolo zavjesa kako bi se umanjila sunčeva svjetlost i vrućina hodnika, zbornice i razreda koji je okrenut prema istoku, pa u proljeće i ljeto uzrokuje velike vrućine te time djeci i učiteljici otežava nastavu.
Također, na inicijativu roditelja, a uz potporu ravnatelja škole Kristijana Smuda pokrenuta je akcija skupljanja donacija za klima uređaje za obje učionice. Tokom ljetnih mjeseci, prikupljao se novac od dobrovoljnih donatora te se došlo do iznosa od oko 4 500 kuna. To su mahom bile donacije ugostitelja, privatnika, udruge te privatnih osoba. Kako je cijena jednog klima uređaja bila 5 800 kuna prikupljeni iznos nije bio dovoljan, ali se tu uključila tvrtka Euroherc čijom je donacijom u iznosu 11 600 kuna pokrivena vrijednost obje klime, a sav materijal potreban za monažu donirati će Frigo Trade.
Preostali novac od donacija utrošit će se u potrebe ugljanske djece prema dogovoru s roditeljima, učiteljicama i ravnateljem.
– Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i podržali ovu akciju u nadi da je ovo samo početak, poručuju iz područne škole u Ugljanu.

Skip to content