Ugljan u cvijeću: Dodijeljene nagrade i priznanja

Ugljan u cvijeću: Dodijeljene nagrade i priznanja

UGLJAN – Četrnaestu godinu zaredom, Ugljan je odabrao najljepšu terasu ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnicu kuće za odmor te najljepši vrt i okućnicu domaćeg stanovništva.

U akciji “Ugljan u cvijeću”, koja se održava u sklopu Plavog cvijeta Hrvatske turističke zajednice, nagrađeni su i kreativni pojedinci koji su doprinijeli razvoju turizma i podizanju ekološke svijesti. U novootvorenom restoranu/konobi Ugljan, nagrade i priznanja dodijeljeni su u petak navečer, a kako je istaknula Dražena Strihić, direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan, bio je to svojevrstan pozdrav ljetu i prilika da se napravi rezime još jedne uspješne turističke sezone u kojoj je ostvareno više od 119.000 noćenja.
Za poseban doprinos razvoju turizma i uređenja mjesta Ugljan, priznanje su dobili Dječji vrtić Lastavica Ugljan i Područna škola Valentina Klarina čiji su se djelatnici s učenicima i mališanima uključili u projekt Božice Kliman „Svako misto svoju klupu ima“. Na radionici mozaika uredili su zid vrtića i škole, naučili nešto novo i stvorili pravo malo umjetničko djelo. Priznanje za poseban doprinos projektu „Svako misto svoju klupu ima“ dodijeljeno je odgajateljici Marini Grgin i ravnateljici vrtića Jadranki Selak te učiteljicama Loreni Tomić, Sofiji Kralj i ravnatelju OŠ Valentina Klarina Kristijanu Smudu.
Priznanje za umjetnički doprinos projektu „Svako misto svoju klupu ima“, dobio je dječak Jan Perica iz Zadra, koji se ovog ljeta uključio u izradu mozaik-klupe izlazećeg sunca u uvali Mostir osmislivši i izradivši sam stražnji dio klupe.
Kao nastavak na lanjske ekološke akcije čišćenja podmorja i obale, u Mulinama i u Lučinom selu, ove godine radilo se u uvalama Ćinta i Čeprljanda. Sudionici akcije bili su Ronilački klub Roko iz Bibinja, Ronilački centar Ugljan i Kali tuna d.o.o., kamp Marijo, Općina Preko, komunalna tvrtka Obala i parkovi, TZ Ugljan, Udruga Idro te brojni mještani i turisti Čeprljande. Priznanje za doprinos očuvanju prirode i podmorja mjesta Ugljan, dobili su vlasnici Kampa Marijo – Tanja i Miroslav Bakota.
U kategoriji Najljepši vrt i okućnica kuće za odmor, nagrade su dobili Vesna Zubić, Polona Metličar Fric i Tatjana Merc Fric te Jasenka i Zdravko Jurišić. U kategoriji Najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva, nagrađeni su Sanja i Tomislav Alavanja , Rajna Rebac te Katica i Anthony Marfat, koji žive u Americi, ali se uskoro vraćaju na Ugljan.
U kategoriji Najljepše terase ugostiteljskog objekta, nagradu je dobio restoran/konoba Ugljan, koji vodi diplomirani ekonomist Dario, najmlađi član obitelji Ivanac.

Skip to content