Započela edukacija žena u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena Zaželi– faza II

Započela edukacija žena u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena Zaželi– faza II

Dana 18. siječnja 2021. godine u Vijećnici Općine Preko održan je uvodni sastanak vezano za edukaciju žena u sklopu projekta „Otočka žena“ koji se provodi kroz program zapošljavanja žena Zaželi– faza II.

Na sastanku su prisustvovale tri žene koje će biti zaposlene na projektu, voditeljica programa edukacije Ljiljana Grginović iz Pučkog otvorenog učilišta Prizma iz Zadra te predstavnici Općine Preko – načelnik Jure Brižić i pročelnica Dražena Strihić.

Polaznice su upoznate s programom osposobljavanja za poslove njegovateljice te je dogovoren daljnji tijek edukacije.

Program same edukacije započeo je 19. siječnja 2021. godine i održava se u prostorijama POU Doma na žalu u Preku.

Edukaciju provodi Pučko otvoreno učilište Prizma iz Zadra.

Trajanje programa je 500 sati, a očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“  u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“. Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014-2020.

Skip to content