HOK osiguranje ulaže u marinu Preko i Nautu Lamjanu

HOK osiguranje ulaže u marinu Preko i Nautu Lamjanu

HOK osiguranje  iz Zagreba u vlasništvo nekretnina nekadašnjeg britansko-švicarskog fonda iO Adria na otoku Ugljanu vlasnik je svih udjela u Nauta Lamjani d.o.o. i Marini Preko d.o.o. dok društvo Nekretnine istok d.o.o., operativna kompanija koja zadnjih 12 godina vrlo uspješno ulaže u turizam i nekretnine. Stratešku suradnju ostvaruje  i s Zagreb City Hotels d.o.o., nositelj franšiznog ugovora s Hilton Worldwide LP u Hrvatskoj.

Željko Dilber, glavni savjetnik Uprave HOK osiguranja, zadužen je  za nadzor rada Nauta Lamjane i Marine Preko kaže da se odluka za ulazak u cijeli posao bazira se na analizi postojećih parametara poslovanja, kao i na procjeni još neiskorištenih, a prisutnih potencijala razvoja. Nautički i obalni turizam u Preku s jedne strane, i uslužno/servisne usluge Lamjane s druge strane, spoj su dugoročno održivih djelatnosti koje namjeravamo u potpunosti zadržati i unaprijediti.

Planiraju staviti u funkciju sve postojeće kapacitete obje tvrtke te  ulaganjem postići potrebnu konkurentnost kao jamstvo dugoročne održivosti poslovanja. Očekuju nova zapošljavanja, a HOK osiguranje vlasnik je terena na kojemu je nekad bio Hotel Preko te susjednoga građevinskog zemljišta Šošino polje. Prema Prostornom planu Općine Preko, na mjestu bivšeg hotela predviđena je jedino i isključivo gradnja novoga.

Općinski načelnik Jure Brižić u razgovoru s upravom HOK –a  naveo je zainteresiranost Općine Preko za ulaganja u turizam i gospodarstvo.  Novi vlasnici Marine Preko i Nauta Lamjane imaju ozbiljne planove i za ulaganja u Općini Preko, što nas izrazito veseli i nadamo se da će se oni što prije realizirati. Obavili smo do sada nekoliko doista konstruktivnih razgovora i sastanaka te smatram da smo na pravome putu, da sve ide dobrim smjerom te da ćemo na kraju svi biti zadovoljni rezultatom.

Nadamo se da će se planovi gradnje hotela u Preku uistinu realizirati, a mi ćemo i dalje, kao i do sada, ulagati sve snage i sredstva u ostvarenje toga cilja. Mi smo do sada napravili sve što je u našoj domeni i moći kako bi se stvorili povoljna klima, podloga i uvjeti da do ovakvih investicija uopće može doći, a i u buduće ćemo se svim snagama truditi, bit ćemo na raspolaganju te poticati i jačati suradnju s investitorima, , napominje Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

 

Skip to content