Općina Preko organizirala dostavu toplih obroka kućanstvima

Općina Preko organizirala dostavu toplih obroka kućanstvima

Preko: Ovih dana počela je dostava kuhane hrane domaćinstvima na području Općine Preko koju je organizirala Općina Preko s Domom za starije i nemoćne osobe Zadar, Podružnica Preko. Važnu javnu  socijalnu mjeru za pomoć starijim i samačkim domaćinstvima  na svojem području Općina Preko pokrenula je prije godinu dana a obuhvaćala je prikupljanjem podataka o korisnicima kao i načinu realizacije.

– Dostavu kuhane hrane domaćinstvima s područja naše Općine, a radi se pretežno o ljudima starije životne dobi, organizirali smo putem naše tvrtke „Obala i parkovi“ čije je zaposlenica Marina Stipanov. Zahvalio bih se svim suradnicima na kooperativnosti na pomoći za realizaciju ovog važnog projekta pomoći starijim i samačkim domaćinstvima, Zadarskoj županiji i  posebno ravnatelju Doma za starije i nemoćne osobe Zadar Marku Buljatu s kojim su obavili sve pripreme i uložili u dodatnu opremu kako bi kuhinja Doma za starije i nemoćne Podružnica Preko udovoljila uvjetima za pripremu obroka i dostavu hrane.

-Uz dostavu hrane, naša Marina može po potrebi, obaviti i druge sitne poslove,  poput odlaska u ljekarnu ili liječniku, u kojima bračni parovi ili samci zbog bolesti ili nemoći više nisu u mogućnosti kuhati i odlaziti u trgovinu i u opskrbu namirnicama.  Za prvih 20 korisnika s područja Preka, Poljane, Sutomišćice, Lukorana i Ugljana topli obrok dostavlja se od ponedjeljka do petka. Cijena je 30 kuna po obroku i naplaćuje se na kraju mjeseca ovisno o tome koliko je obroka korisniku dostavljeno.

-Iznimno smo sretni i ponosni na to što smo na ovaj način uspjeli podići kvalitetu života naših starijih stanovnika, što smo uz ostale financijske pomoći i socijalne mjere dodali još jednu uslugu za koju smatramo da im je od velikog značaja i važnosti, kaže načelnik Brižić te ističe kako je siguran da će projekt naići na pozitivan odjek među otočanima i da će u budućnosti biti još više zainteresiranih korisnika. Naši starije  generacije,zaslužne su za sve što mladi danas imaju i uživaju pa je ovo još jedan način da im se odužimo i zahvalimo  omogućimo da ostanu u svojim kućama, da ne traže smještaj u domovima, kaže načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Skip to content