Općina Preko odobrila bespovratnu financijsku pomoć za 43. studenta

Općina Preko odobrila bespovratnu financijsku pomoć za 43. studenta

Preko:  Nakon provedenog javnog natječaja za dodjelu bespovratne financijske pomoći, natječaja, Općina Preko odobrila je za 43 –trojicu studenata za akademsku 2018/19. godinu. Visina bespovratne financijske pomoći iznosi 300 kuna mjesečno za sve studente.

– Studentske naknade isplaćuju se deset mjeseci godišnje, izuzev dva ljetna mjeseca, a Općina Preko tijekom proračunske 2019. godine za tu namjenu izdvojit će 129.000.00 kuna. Nadamo se da svojim bespovratnim novčanim doprinosom barem u jednom dijelu pomažemo našim studentima da lakše prebrode studentske dane, ali i manje opterete kućni budžet, istaknuo je općinski načelnik Jure Brižić.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć mogli su ostvariti studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, studenti koji imaju status redovitog ili izvanrednog studenta, studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta. Prijave su bodovane po socijalnim kriterijima i kriterijima izvrsnosti sukladno Pravilniku o dodjeli bespovratne financijske pomoći studentima.

Skip to content