Čišćenje podmorja u Lukoranu

Čišćenje podmorja u Lukoranu

LUKORAN – Udruga mladih Jarac iz Lukorana i Š.R.D. Šašabaljina organizirali su u subotu, 12. svibnja akciju čišćenja podmorja u lukoranskoj uvali, u kojoj su prikupili više od četiri kubična metra otpada.

U akciji su sudjelovali ronioci iz Lukorana i dva ronioca iz Preka, a ukupno je bilo angažirano devet ronilaca od kojih su neki ronili na dah, a neki uz pomoć boca.

– Ronioce su pratile tri brodice kojima se otpad teglio do rive, a na obali smo otpad skupljali u posebne kontejnere komunalne službe Općine Preko. Valja naglasiti da je u akciji sudjelovalo 20-ak volontera, kaže Luka Bosnić, predsjednik Udruge mladih Jarac, te dodaje da je ovo bila prva akcija čišćenja podmorja lukoranske vale ikad održana.

Udruga mladih Jarac najavljuje nove akcije na drugim lokacijama u Lukoranu, poput Burela, Punte, Frnaže, Prtljuga i Morovice, a najesen će se čistiti drugi dio lukoranske uvale.

Pozivaju mještane, ribare, vikendaše i turiste da ne bacaju otpad u more te na taj način podignu razinu ekološke osviještenosti.

Skip to content