Tjedan pun sportskih događanja

Tjedan pun sportskih događanja

PREKO – Nakon malonogometnog turnira Partija održanog prošlog tjedna u Sutomišćici na kojem je pobjedu odnijela momčad Ugljana, ovaj tjedan na području pod djelokrugom Turističke zajednice Općine Preko održat će se čak tri sportska događanja. U Lukoranu će se od srijede 13. do subote 16. srpnja održati turnir u nogometu na male golove, u Preku će se od četvrtka do subote održati turnir u uličnoj košarci, dok će u nedjelju početi jedan od najjačih malonogometnih turnira u okolici – Pojonsko srce.

Streetball u Preku

I ove godine u središtu Preka bit će održan turnir u uličnoj košarci. Igrat će se po uobičajenom sustavu 3 protiv 3 igrača, od četvrtka 14. srpnja do subote 16. srpnja (18:00 – 22:00 h) kada će se nakon finalne utakmice održati i koncert grupe Dalmatico…

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave zaključno sa srijedom. Maksimalan broj prijavljenih po ekipi je 6 igrača, igra se po skupinama, a izvlačenje će se održati u srijedu navečer, dan prije početka turnira. Kotizacija po timu iznosi 300 kn. Kao posebna atrakcija, održat će se natjecanje u tricama, a za one najbolje osiurane su nagrade.

– Želja nam je oživjeti košarku na otoku i pozvati ljude iz cijele zadarske regije da nam se pridruže na ovom turniru, poručuju organizatori, mahom studenti, koji ujedno pozivaju i potencijalne sponzore da im se pridruže.

Prijave se mogu obaviti na facebook eventu ili pozivom na sljedeće kontakte: 0911583142 ili 0919343658

Nagrade:
1. 3000kn + PEHAR
2. 2000kn + PEHAR
3. 1000kn + PEHAR

Turnir u nogometu na mali goli u Lukoranu

Od srijede 13. srpnja do subote 16. srpnja održat će se 4. tradicionalni turnir u nogometu na mali goli u Lukoranu, u organizaciji Udruge mladih Jarac – Lukoran…

Kako stoji na službenoj stranici turnira, turnir nije zatvorenog tipa, odnosno mogu nastupati i ekipe koje nisu stacionirane na otoku. Igrat će se po skupinama, nakon slijedi doigravanje, a predviđene su i bogate nagrade:

1. mjesto 4000 kn + pehar i medalje,
2. mjesto 2000 kn + pehar i medalje,
3. mjesto 1000 kn + pehar i medalje,
+ Trofeji za najboljeg strijelca i igrača.

Kotizacija 500 kn, prijave i informacije na broj: 095 845 97 45 (Luka).

Pravila su također detajno objašnjena na stranici turnira:

– Teren je dimenzija 17x9m, te je ograđen mantinelama visine 1,1 m, a montiran je u Lukoranu na rivi u Punti. Igra se futsal loptom (četvorka), u polju svaka ekipa ima po 3 igrača, te sa strane do 3 zamjene koje se vrše leteći (doslovno s obzirom da se mora skakati preko mantinela). Utakmice traju 2 x 10 min, a svaka ekipa ima po jedan time-out za poluvrijeme. Za atmosferu se brine DJ TbB, za žedne i gladne bit će pripremljen šank, a u subotu 16.07. nakon zadnje utakmice i proglašenja pobjednika do jutarnjih sati zabavljat će vas Zaratino, poručuju organizatori turnira.

Od nedjelje Pojonsko srce

U nedjelju 17. srpnja, u večernjim satima u Poljani će se otvoriti jubilarni, 15. po redu malonogometni turnir ”Pojonsko srce 2016”.

<--break->Jedan od najboljih i najatraktivnijih otočnih turnira i ove će godine zasigurno privući velik broj ljubitelja sporta i dobre zabave u Sportski centar Bobac.

Završna večer koja uključujei finalnu utakmicu na rasporedu je u subotu 23. srpnja. Udruga mladih Poljane priprema brojna iznenađenja, a u završnom dijelu programa, uz obilje dobre hrane i pića, bakljadu i vatromet, nastupit će legendarni Jura Stublić i grupa Film.

<--break->Najavu turnira možete pogledati u video-prilogu Tomislava Ivanova!

 

 

 

Skip to content