Kreće projekt Aglomeracija Preko-Kali-Otok Ugljan vrijedan 2 milijuna kuna

Kreće projekt Aglomeracija Preko-Kali-Otok Ugljan vrijedan 2 milijuna kuna

PREKO – U vijećnici Općine Preko upriličeno je svečano potpisivanje ugovora povodom početka radova na projektu ‘Aglomeracija Preko-Kali-Otok Ugljan’. Ugovor su potpisali direktor komunalne tvrtke Otok Ugljan Branko Kolega i direktor tvrtke Via Factum iz Biograda Tomislav Škara, koja predvodi zajednicu ponuditelja u kojoj su tvrtke Hidroprojekt-ING i Institut IGH iz Zagreba te SL Consult iz Ljubljane.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici partnera u ovom projektu općina Preko i Kali – načelnik Općine Preko Karlo Novoselić sa suradnicima, te pročelnica Općine Kali Nives Perin i direktor općinske komunalne tvrtke Hripa d.o.o. Ivo Ricov.
–    Zadovoljni smo što napokon krećemo s projektom na kojem radimo već gotovo dvije godine. Zajednica ponuditelja koja je pobijedila na javnom natječaju ima odlične reference i nadam se da će posao biti odrađen na zadovoljstvo svih strana. Zahvaljujemo se Općini Kali koja je dala povjerenje komunalnom društvu Otok Ugljan u provedbi ovog projekta, rekao je direktor tvrtke Otok Ugljan d.o.o. Branko Kolega.

Ukupna vrijednost projekta nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 1,924 milijuna kuna bez PDV-a, od čega se 85 posto financira bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske Unije preko Hrvatskih voda, a s oko 180 tisuća kuna projekt će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

–    Kompletirat će se studijska i projektna dokumentacija za dovršetak mreže sustava odvodnje u općinama Preko i Kali. U Općini Kali uključen je sustav cijelog mjesta, a na području Općine Preko Podsustav 1 mreže odvodnje koji uključuje mjesta Preko, Poljana, Sutomišćica i Lukoran. Nakon ovog projektiranja planiramo kandidirati preostale neprojektirane dionice Podsustava 2, koji uključuje sustav odvodnje mjesta Ugljan. Novost je da će se predviđeni samostalni sustav odvodnje Psihijatrijske bolnice Ugljan priključiti na javni sustav odvodnje mjesta Ugljan s pripadajućim zaseocima, otkrio je koordinator projekta ‘Aglomeracija Preko – Kali – Otok Ugljan’ Mladen Lucin.

 

Skip to content