Završna konferencija – Otočka Žena faza II.

Završna konferencija – Otočka Žena faza II.

U vijećnici Općine Preko danas je održana završna konferencija projekta “Otočka žena – faza II”, koji se posljednjih šest mjeseci provodi u sklopu programa „Zaželi – faza III“.

-Za nekoliko dana, 25. lipnja, završit će socijalni projekt u koji se Općina Preko uključila drugi put. Zaposlili smo sedam dugotrajno nezaposlenih žena te osigurali svakodnevnu skrb za 42 starijih ili nemoćnih osoba. Općina Preko već se priprema za javni poziv programa “Zaželi – faza IV”, vjerujemo da bi mogao biti realiziran početkom sljedeće godine, najavio je općinski načelnik Jure Brižić i zahvalio ženama koje su predano posljednjih pola godine brinule o starijim i nemoćnim osobama na našem području.

Zahvalio je i svim partnerima u projektu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Zadar, Centru za socijalnu skrb Zadar i Agenciji za razvoj Zadarske županije Zadra nova.

Vrijednost projekta je 444.493,75 kuna (oko 59.000 eura), a u stopostotnom iznosu sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Korisnicima projekta osigurani su dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u njihovom kućanstvu, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Svaki korisnik jednom mjesečno dobivao je i besplatan paket higijenskih potrepština za kućanstvo i osobnu higijenu.

Skip to content