Poziv na završnu konferenciju projekta „Otočka žena“

Poziv na završnu konferenciju projekta „Otočka žena“

Poštovani,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu konferenciju projekta „Otočka žena“ koja će se održati u četvrtak, 27. siječnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Pučkom otvorenom učilištu Dom na žalu u Preku  na adresi Magazin 5, Preko.

Za projekt „Otočka žena“ Općini Preko je odobreno 464.300,00 kuna te se financira u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, Broj poziva: UP.02.1.1.13., Kodni broj Ugovora: UP.02.1.1.13.0102.

Kroz ovaj projekt zaposlili smo 5 žena na period od 12 mjeseci te im pružili certificirano obrazovanje za zanimanje gerontodomaćice čime postaju kompetentnije na tržištu rada. Projektom se osnažio radni potencijal teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici čime prestaju biti pripadnice ranjivih skupina, a samim time pridonosi njihovom kvalitetnijem nastavku života na otoku. Osim navedenog, kroz projekt se uklonila potreba za institucionalizacijom 30 starijih osoba s područja Općine Preko na način da su im novozaposlene žene pružale potrebnu pomoć u vlastitom domu kroz godinu dana.

Nositelj projekta je Općina Preko, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar i Centar za socijalnu skrb Zadar. Tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra nova kroz projekt „Zadra nova za vas“ financiran iz OPKK 2014-2020.

            S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK

Jure Brižić

Skip to content