Obavijest umirovljenicima

Obavijest umirovljenicima

Preko;   Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi, Općina Preko početkom ove godine prikuplja podatke o korisnicima prava na socijalnu skrb. Pravo na socijalnu skrb ostvaruju umirovljenici čija je mirovina ili ukupni prihod koji ostvaruje jednak ili manje od 2000,00 kuna mjesečno. Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici čija je mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1000,00 kuna. Slijedi druga skupina umirovljenici čija je mirovina odnosno ukupni prihod manja od ili jednaka  u iznosu od 1.500.oo kuna, te treća skupina umirovljenika s prihodom od 1.501,00 kuna do 2.000,00 kuna.

Osobe starije od 65 godina mogu ostvariti pravo na novčanu pomoć prema cenzusu prihoda koji ostvaruje, odnosno ako nema prihoda. Ovu vrstu pomoći može ostvariti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Umirovljenici s ostvarenim pravom na mirovinu u Republici Hrvatskoj, pri  podnošenju zahtjeva za dodjelu novčane pomoći i osobe starije od 65 godina, u općinu preko dostavljaju Zahtjev, dostupan na službenim stranicama Općine Preko www.opcina-preko.hr, podmeni Obrasci, ili u Općini Preko,  odrezak od mirovine iz prosinca 2019, potvrdu iz Turističke zajednice da se bračni drug ne bavi iznajmljivanjem apartmana, presliku osobne iskaznice i presliku  tekućeg računa.

Preuzmite obrazac:

Zahtjev za dodjelu pomoći umirovljenicima

Skip to content