Početak radova na rekonstrukciji Dječjeg vrtića „Lastavica, uređenje igrališta za djecu, dogradnja novih učionica u OŠ Valentin Klarin

Početak radova na rekonstrukciji  Dječjeg vrtića „Lastavica, uređenje igrališta za djecu, dogradnja novih učionica u OŠ Valentin Klarin

Preko; Počeli su građevinski radovi na dogradnji i rekonstrukciju zgrade Dječjeg vrtića, a nakon odabira izvođača „ Class projekt d.o.o., Zadar, s kojim je i potpisan ugovor .

– Radovi će obuhvatiti nadogradnju dijela u kojemu će biti osiguran smještaj djece u jaslicama, a obnovit će se i postojeće prostorije. Sagraditi će se zasebna kotlovnica, uvesti će se podno grijanje,  nova kuhinja, sanitarni čvorovi, fasada i posebna prostorija za rad logopeda, rekao  načelnik Općine Preko Jure Brižić. Sljedeću pedagošku godinu, mališani će krenuti u novouređeni vrtić, kad će s radom započeti i prva jaslička grupa. Do tada će djeca će biti raspoređena u područne odjele.

Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ovog je proljeća objavilo javni natječaj za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama, na koji je Općina Preko prijavila projekt dogradnje i rekonstrukcije Dječjeg vrtića „Lastavica“ za što je odobreno 712,483 bespovratnih sredstava.

Početkom  listopada u Preku otvoreni su još i radovi na izgradnji triju dodatnih učionica u OŠ Valentin Klarin i uređenje dječjeg igrališta na Muliću. Izgradnji novih učionica pristupilo se kako bi se od slijedeće školske godine nastava mogla odvijati u jednoj smjeni. Radove sufinancira Zadarska županija i Općina Preko, a izvodi  ih Braniteljska zadruga Maslenica 93. iz Zadra.

Dječje igralište u parku Mulić u središtu Preka proširiti će se i obogatiti novim spravama za igru. Dok će se u  Poljani postojeće igralište će se prošiti, ugraditi će se nove i sigurnije sprave za igru, te dodatno urediti prostor za roditelje. Radove  na uređenju dječjih igrališta „Mulić“ u Preku  i u Poljani povjereno je komunalnoj tvrtki „Obala i parkovi“ .

-Uređenje ovih dvaju igrališta, te streetball igrališta koje je dovršeno početkom kolovoza kod Lučke kapetanije u Preku, dio je projekta Avantura kids, za što je Općina Preko od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU dobila 550.000 kuna, rekao je Načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Skip to content