Jure Brižić novi načelnik Općine Preko

Jure Brižić novi načelnik Općine Preko

PREKO – Jure Brižić novi je načelnik Općine Preko. Na jučerašnjim lokalnim izborima u prvom krugu kandidat HDZ-a i HSU-a osvojio je 56,24 % glasova birača, dok je njegov protukandidat Srečko Rušev dobio 35,58 % glasova birača.

Vladajuća koalicija imat će stabilnu većinu i u općinskom vijeću, jer je HDZ-ova lista sa 40,88 % glasova osvojila 6, a lista Karla Novoselića 2 mandata. Lista nositelja Iva Uhode osvojila je 3, a lista Marija Košte 2 mandata.

Hvala svim biračima koji su prepoznali nas kao najkvalitetniju opciju za razvoj naše općine. Posebno sam ponosan što sam, kao načelnički kandidat zajedno sa svojim zamjenikom Karlom Novoselićem, pobijedio u svih osam mjesta naše općine. To nas uistinu obvezuje da od prvog dana novog mandata nastavimo s radom za boljitak svih mjesta naše općine. Napravili smo ozbiljan program, koji ima uporište u proračunskim sredstvima, ali i drugim izvorima financiranja poput EU fondova i sredstava nacionalnih ministarstava. Sve što smo obećali u kampanji, namjeravamo provesti jer nam je cilj da naš otok bude mjesto zadovoljnih ljudi, od djece do umirovljenika. Čestitam i ostalim političkim opcijama koje su sudjelovale na izborima. Pozivam ih na zajednički rad na projektima koji bi trebali donijeti novi zamah u razvoju naše općine. Svi konstruktivni i dobronamjerni prijedlozi su dobrodošli, poručio je Brižić za portal Naši Školji.

Skip to content