Otvorene prijave za drugo izdanje Gospodara otoka

Otvorene prijave za drugo izdanje Gospodara otoka

PREKO – U subotu 20. svibnja 2017. godine održat će se drugo izdanje utrke “Gospodar otoka – Uspon na Sv. Mihovil” sa startom u Preku i s ciljem na tvrđavi sv. Mihovila, a točno dva mjeseca prije održavanja, otvorene su prijave putem interneta.

I ove godine projekt “Gospodar otoka – Uspon na Sv. Mihovil” obuhvaća dvije discipline – utrku i rekreativnu šetnju, a organizaciju potpisuju triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend ‘Avantura otok’, kojim se Općina Preko planira promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma.
Kroz cijeli projekt Avantura otok, čija je prva faza vrijedna oko 1,4 milijuna kuna te je u samoj završnici realizacije, promovirat ćemo neke dosad i neotkrivene atrakcije koje pruža naš otok, što nam je iznimno važno zbog produljenja sezone, odnosno povećanja dolazaka gostiju u pred i post sezoni. Prvo izdanje Gospodara otoka nadmašilo je očekivanja, pa s razlogom ove godine očekujemo znatno veći broj sudionika, istaknuo je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.

Za prvih 150 prijavljenih sudionika organiziran je besplatan prijevoz brodom iz Zadra.
Prijave se zaprimaju od ponedjeljka 20. ožujka na e-mail tkzadar@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice. Kotizacija za prijave do 01. svibnja je 40 kuna, a uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok. Za one koji se prijave poslije 01. svibnja kotizacija iznosi 60 kuna, poručio je Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.

Prvo izdanje prošle godine okupilo je više od 120 sudionika, a ‘gospodari otoka’ postali su Barbara Franov u ženskoj i Darko Nešović u muškoj konkurenciji. Detaljnije informacije dostupne su na facebook stranici Avantura otok.

VAŽNE NAPOMENE:

Prijave na: tkzadar@gmail.com
Informacije: 098/1805434
Kotizacija: 40 kn (do 01. svibnja), 60 kn (za prijave nakon 01. svibnja), uključena majica i obrok te prijevoz brodom iz Zadra (prilikom prijave obavezno napomenuti da se traži prijevoz brodom)
IBAN ZA UPLATE (TK ZADAR): HR8324070001100345316

Podaci za prijavu:
– Ime i prezime
– Godina rođenja
– Matični klub
– Disciplina (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje)
– Veličina majice

Start: 09:30 sati u centru Preka (Park Vrulja)
Cilj: tvrđava sv. Mihovila, 262 metra nadmorske visine
Duljina: 5 km, uspon 5,2% u prosjeku

Discipline:
Utrka muškarci (5 km)
Utrka žene (5 km)
Rekreativno hodanje – šetnja (7-77 god.)

Skip to content