U Glazbenoj školi u Preku 50 učenika s cijelog otoka Ugljana

U Glazbenoj školi u Preku 50 učenika s cijelog otoka Ugljana

PREKO – Glazbena škola Blagoja Berse iz Zadra, Područni odjel Preko, ulazi u devetu školsku godinu, i to s čak 50 učenika iz gotovo svih mjesta na otoku Ugljanu.

Ravnateljica Branka Višić Karavida proteklih je dana održala roditeljske sastanke kako bi se napravile grupe i raspored uskladio s obvezama u općeobrazovnoj školi.

– Iznimno smo zadovoljni odazivom, radom i uspjehom učenika u Područnom odjelu Preko. Imamo  50-ak djece, 20 u osnovnoj plesnoj, 11 u srednjoj plesnoj i 20 u glazbenoj školi. Ove godine nismo upisali prvi razred osnovne glazbene škole, ali mogu najaviti da će se za sljedeću školsku godinu organizirati prijemni ispit, kaže ravnateljica Višić Karavida te dodaje da prvi put u školi imaju nastavnicu iz Preka, bivšu učenicu Bernardu Klarin.

– Bernarda je lani završila Srednju školu suvremenog plesa, preuzet će plesnu školu i to će nam biti od velike pomoći u organizaciji jer nastavu održavamo na tri lokacije – u OŠ Valentina Klarina, dio u POU Dom na žalu i sada u dvorani u Kalima za osam učenica koje su upisale pripremni razred za srednju školu (nastava počine 24. rujna), da im olakšamo kako ne bi morale putovati u Zadar, navodi.

Budući da svake godine upisuju sve više djece te da se nastava odvija na tri različita mjesta, ravnateljica  Višić Karavida ističe kako im nije jednostavno sve organizirati i uskladiti.

– Pokrenuta je inicijativa da se nastava održava na jednome mjestu u Preku, a riječ je o zgradi u kojoj je nekada djelovala Pučka čitaonica, tzv. Bratskoj kući koja je već sedam godina prazna, a prostire se na 490 četvornih metara. Razgovarali smo s preškim župnikom don Borisom Pedićem, koji je bio iznimno susretljiv i čini se da mu se ideja svidjela. To je prostor koji bi zadovoljio sve naše potrebe i za nastavu i za koncerte i za plesne priredbe, ali o tome je još prerano govoriti kao o konačnom rješenju, objašnjava Branka Višić Karavida.

Zahvaljuje, kaže, ravnatelju OŠ Valentina Klarina Kristijanu Smudu i ravnateljici POU Dom na žalu Mladenki Mašina te Općini Preko koji su od prvoga dana pomagali u organizaciji nastave Područnog odjela Preko.

Skip to content