Zadarska županija sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

Zadarska županija sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

PREKO/ZADAR – Župan Stipe Zrilić donio je Odluku o raspisivanju Javnog poziva fizičkim osobama za sufinanciranje mjera energetske obnove postojećih obiteljskih kuća u 2016. godini.

Kako je izvijestio pročelnik UO za gospodarstvo Ante Vukašina, akcijski plan energetske učinkovitosti Zadarske županije 2015. – 2017. godine sadrži pregled mjera energetske učinkovitosti za sektor opće potrošnje. U sklopu navedenog istaknute su mjere energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Fizička osoba može tako ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije za mjeru povećanja energetske učinkovitosti u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja, ali ne više od 30.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu, odnosno za Mjeru za korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja ali ne više od 15.000,00 kuna (s PDV-om), po kućanstvu.

Ova Odluka je donesena s namjerom da i Zadarska županija pridonese povećanju energetske učinkovitosti te korištenju obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na svome području.

Javni poziv objavljen je na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije.

Obrasce možete preuzeti putem poveznice:

http://www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-menu/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji

Skip to content