Novčane naknade za novorođene bebe na području Općine Preko

Novčane naknade za novorođene bebe na području Općine Preko

Općinski načelnik Jure Brižić u petak je u vijećnici primio osamnaest roditelja s novorođenim bebama kojim su uručeni  ugovori o novčanim naknadama i prigodni darovi.

U općinskom proračunu za porodiljske naknade bilo je planirano 150.000, a isplaćeno je 218.000 kuna. Ove godine u Općini Preko, rođeno je 34-tvero djece i to u Preku  12-tero, petero  u Poljani, jedno dijete u Sutomišćici, osmero u Lukoranu, devetero  u Ugljanu i jedno dijete na otoku Sestrunju, vijesti su kojima se svi radujemo, rekao na načelnik u pozdrave dobrodošlice.

– U proračunu Općine Preko za 2018. godinu planirali smo nešto manje sredstava, ali drago mi je da smo se prevarili. Nadam se da je to dobar znak za budućnost i da će sljedeća godina biti još bolja po broju novorođene djece.

Općina Preko je s početkom 2018. godine utvrdila nove veće naknade za novorođenčad – za prvo dijete isplaćuje se 7500 kuna, za drugo 15.000 kuna, za treće 30.000 kuna, a za četvrto i svako iduće dijete po 60.000 kuna. Novčane naknade za novorođenčad se isplaćuju dva puta godišnje, prvih 18 isplaćeno je  potkraj lipnja.

Općina Preko posvećuje veliku brigu predškolskom obrazovanju i o jasličkoj skupini djece. U tijeku su radovi na dogradnji i obnovi zgrade dječjeg vrtića „Lastavica u Preku, na kojoj će se dograditi  dio za jaslice. Završetak radova se očekuje do kraja veljače 2019. godine, rekao je načelnik Jure Brižić.

Skip to content