Manifestacija Ugljan u cvijeću

Manifestacija Ugljan u cvijeću

Ugljan:  Simboličan kraj špice ljetne sezone u mjestu Ugljanu tradicionalno se obilježava s manifestacijom Ugljan u cvijeću” tijekom koje se ocjenjue doprinos razvoju i unapređenju turizma,   estetska uređenost vrtova i okućnica privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata. U organizaciji TZ mjesta Ugljan, svečana manifestacija s dodjelom priznanja i nagradama za vlasnike najljepše uređenih vrtova, okućnica i terasa održala se u subotu u mjestu Ugljan.

Ovom prigodom načelnik Općine Preko i predsjednik TZ mjesta Ugljan Jure Brižić uručio je priznanja i nagrade nagrađenima, te istaknuo da je na području cijele Općine Preko ostvareno je povećanje dolazaka i noćenja od oko osam posto.

TZ mjesta Ugljan ima neznatno povećanje u dolascima  usporedbi s lanjskom sezonom, oko jedan posto, ali je ostvareno 1 240 noćenja više. Nadamo se,  da će sljedeća godina biti još bolja, to nam je i  zajednički cilj. Sve nas najviše veseli kad se gosti vraćaju jer to nam je dokaz da su prepoznali kvalitetu, da im je kod nas bilo dobro i da postajemo željena, a ne slučajna destinacija, rekao je Jure Brižić, dodavši da su dobrim rezultatima turističke sezone doprinijeli ugostitelji i privatni iznajmljivači, odnosno svi koji koji rade u i za turizam.

Priznanje za doprinos razvoju i unapređenju turizma dobili su: Aleksandra Boman Višić, koja je ove godine pokrenula MLJUF – Mulinski ljetni unplugged festival koji je obilovao pjesmom, glumom, glazbom i dobrom zabavom; Anamarija i Marko Novoselić, vlasnici novootvorenog Beach Bara Bičikleta u Čeprljandi, koji se već u prvoj sezoni istaknuo originalnom ponudom i organizacijom tri izložbe, te Samostan svetog Jeronima, koji  u srpnju i kolovozu otvara vrata turistima i obogaćuje kulturnu ponudu Ugljana, a marljive časne sestre vode i uspješan kamp. Najljepšu terasu ima ugostiteljski objekt  Konoba Ardura vlasnika Tomislava Kombure.

Priznanja i nagrade u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor dobili su: Linda GrginMišo Kitanović i  Slobodan Bosanac.

U kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva priznanja i nagrade dodijeljeni su: Dragici ŠtrmeljAnki Mikecin i Mariju Dukiću, a vlasnica najljepšeg vrta i okućnice je Gordana Bakota.

Vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica, osim priznanja, dobili su i poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o., koji mogu iskoristiti do 31. kolovoza 2019. godine.

Skip to content