Obnova dječjeg vrtića Lastavica Preko

PREKO – Općinski načelnik Općine Preko Jure Brižić u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, potpisao je ugovor o dodjeli 712.483 kuna namijenjenih dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Lastavica u Preku. Dodijeljena financijska sredstva su bespovratna.

Općina Preko je na  javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Preko prijavila projekt obnove i dogradnje središnje zgrade Dječjeg vrtića  „Lastavica“ u Preku, čime će se steći uvjeti za otvaranje jaslica. Prema izvedbenom projektu radovi će obuhvatit nadogradnju dijela u kojemu će biti osiguran smještaj za desetero djece u jaslicama, obnovu postojeće prostorije, uvesti podno grijanje, izgradnja zasebne kotlovnice,  kuhinja, sanitarni čvorovi, obnova fasade, kao i posebna prostorija za rad logopeda.

Nakon potpisanog ugovora i osiguravanju sredstava rekonstrukciju i dogradnju zgrade vrtića, u tijeku je raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova, nakon čega će se odmah pristupiti  radovima.  Vjerujemo da ćemo u prvim danima rujna krenuti s obnovom i proširenjem glavne zgrade, zbog čega će vrtić u Preku u novoj pedagoškoj godini početi s radom kasnije, ali sva djeca bit će zbrinuta i raspoređena u područne odjele, najavio je radove načelnik Brižić.

Skip to content