Potpisivanje ugovora o dodjeli naknade za novorođenu djecu za 2018. godinu

Potpisivanje ugovora o dodjeli naknade za novorođenu djecu za 2018. godinu

PREKO: U srijedu u vijećnici Općine upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli naknade za novorođenu djecu za 2018. godinu. Ovom prilikom načelnik općine Preko s pročelnicama iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, razvoj i EU fondove Draženom Strihić i Upravnog odjela za opće, pravne i ekonomske poslove  Nivesom Begonja roditeljima djece uručio je ugovore i prigodne darove.

U prošloj godini ukupno smo dodijelili 13 porodiljskih naknada, a za prvih šest mjeseci ove godine potpisat ćemo čak 18 ugovora za naknade za novorođene bebe. Možemo govoriti o svojevrsnom baby boomu u našoj općini,  to me kao čovjeka, otočanina i načelnika općine raduje. Naknade za novorođenu djecu su  uplaćene, a ukupno iz općinskog proračuna za prvih šest mjeseci izdvojeno je 110.000 kuna.

Općina Preko brine i skrbi za najmlađu i mladu populaciju implementacijom dijela sredstava iz proračuna općine Preko za izgradnju ili rekonstrukciju postojećih zgrada Dječjeg vrtića „Lastavica“, uređenjem sportskih igrališta za nogomet i košarku u svim mjestima, kao i uređenje javnih površina za igranje djece. Nedavno je otvoreno i rekonstruirano nogometno igralište u Sutomišćici za potrebe NK Sv. Mihovil u kojem treniraju djeca iz otoka Ugljana i Pašmana.

Svaki novi javni sadržaj koji koriste djeca i mladi doprinosi njihovom zdravijem i kvalitetnijem odrastanju čime težimo u općini Preko, rekao je Načelnik Jure Brižić. S novom pedagoškom godinom Dječji vrtić „Lastavica“ dobit će novi sadržaj za boravak djece jasličke dobi. Prednost upisa imat će djeca s područja Općine Preko, a cijena boravka u jaslicama formirati će se tako da bude ista za djecu s područja općine Preko i iz drugih općina. Ovim naknadama za novorođenu djecu želimo barem malo olakšati i pripomoći mladim obiteljima koje su budućnost našeg otoka, rekao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Želimo svoj djeci zdravo i ugodno odrastanje u njihovim obiteljima, roditelji da imaju posao i naravno da svi ostanu živjeti na otoku. Mi ćemo s naše strane učiniti sve da stvorimo uvjete za to. U proračunu za 2018. godinu Općina Preko osigurala je za naknade za novorođenčad od 150.000 kuna. Potpisano je 18 ugovora od toga osam ih je za prvorođeno dijete s iznosom od 7500 kuna, devet  ugovora  za drugorođeno dijete s iznosom od 15.000 kuna i jedan ugovor za trećerođeno dijete od 30.000 kuna.

Skip to content