Općini Preko 100 tisuća kuna za komunalne projekte

Općini Preko 100 tisuća kuna za komunalne projekte

PREKO – Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u petak, 22. srpnja u Zadru je dodijelio odluke o sufinanciranju 15 projekata za unapređenje komunalne infrastrukture u općinama i gradovima Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekata iznosi više od 12 milijuna kuna, a Ministarstvo ih sufinancira sa 2,18 milijuna kuna.

Ministar je tom prigodom naglasio da je „ovogodišnji iznos za Zadarsku županiju udeseterostručen u odnosu na prošlu godinu, kada su bila sufinancirana samo dva projekta s ukupnim iznosom od 180 tisuća kuna”.

Na javni poziv Ministarstva za dodjelom kapitalnih pomoći gradovima i općinama koji je objavljen 2. svibnja 2016. stiglo je više od 700 zahtjeva gradova i općina, a Općina Preko dobila je 100.000 kuna za nabavu multifunkcionalnog stroja za održavanje javnih, maslinskih i protupožarnih putova. Općina Preko pokriva četiri naseljena otoka različitog oblika razvijenosti i naseljenosti. Radi boljeg i efikasnijeg održavanja mreže javnih, maslinskih i protupožarnih putova Općina Preko nabavit će novi multifunkcionalni stroj (rovokopač – utovarivač) čime bi se znatno podigla razina i kvaliteta održavanja putova. Sadašnja oprema nije dostatna za sve potrebe Općine s obzirom na to da je potrebno održavati vrlo razgranatu mrežu od 100 kilometara putova na četiri naseljena otoka. Ukupna vrijednost projekta iznosi 473.000 kuna.

U državnom je proračunu za ovu namjenu osiguran 21 milijun kuna.

Skip to content