Ljeto u Domu na žalu uz dvadesetak različitih događanja

Ljeto u Domu na žalu uz dvadesetak različitih događanja

PREKO – Izložbom fotografija “Novinarske i neke druge priče” Andrine Luić i Adama Vidas, Pučko otvoreno učilište Dom na žalu u Preku u petak, 27. svibnja otvorit će ljetnu sezonu kulturnih, edukativnih, sportskih i zabavnih događanja.

Od izložaba koje će “obilježiti” ljeto, ravnateljica POU Dom na Žalu Mladenka Mašina izdvaja radove likovne umjetnice Marlen Valčić Thanner koji će se moći razgledati od 20. lipnja do 8. srpnja. Nakon toga, od 9. do 24. srpnja, recentnim radovima predstavit će se Irena Rančić, a od 25. srpnja do 7. kolovoza publika će moći vidjeti izložbu haiga Ive Markulina. Tradicionalna japanska haiga kombinacija je crteža četkicom i kaligrafski ispisane haiku pjesme. Kao i kod haiku poezije, u središtu haige je jednostavnost izraza. Postoji više oblika moderne haige – digitalna grafika-haiku, foto-haiku, kao i haiga u kojoj su sve ostale forme umjetnosti spojene s haiku poezijom. Markulin će se predstaviti kombinacijom fotografije i haiku poezije. Od 9. do 18. kolovoza izložbom fotografija “Zrcali se more” predstavit će se Prečanin Senko Sorić, a ljeto, barem kad je o izložbama riječ, zatvorit će zadarska umjetnica Silvijana Dražović.

Osim večernjeg, uglavnom izložbenog programa, POU Dom na žalu pripremio je i raznovrstan dnevni program s različitim kreativnim radionicama i sportskim događanjima za sve uzraste. Tako će se 24. i 25. lipnja održati ženski, muški i dječji  turnir u stolnom tenisu, a od 27. lipnja do 15. srpnja peti tečaj osnova fotografije Senka Sorića za sve uzraste. Od 1. srpnja do 31. kolovoza, u organizaciji Udruge Tim i voditeljice Ivone Kovačević, bit će organizirana dječja igraonica na  španjolskom jeziku, od 7. srpnja do 18. kolovoza, svakog četvrtka od 10 do 11 sati, održavat će se plesne radionice za djecu do 10 godina, a od 10. srpnja do 21. kolovoza svake nedjelje od  18.30  do 19.30  plesna radionica za odrasle. Kulinarska radionica za djecu Santa culina nutricionistice Mirjane Matulić održavat će se srijedom od 13. srpnja do 17. kolovoza od 10 do 11. 30 sati.

Likovne radionice Blago iz mora slikarice Irene Rančić na rasporedu će biti ponedjeljkom i utorkom od 18. srpnja do 16. kolovoza od 10 do 11. 30 sati. Udruga žena Luzor iz Preka 15. srpnja i 5, kolovoza organizira radionicu tkanja na tkalačkom stroju, a 23. srpnja i 6. kolovoza, od 10 do 11.30, četvrtu godinu zaredom slikarica Manuela Vladić Maštruko održat će slikarsku radionicu za sve uzraste Otok djetinjstva. Pod nazivom Mali istraživači mora, 29. srpnja, od 9 do 11 sati dipl. ing. Melita Mokos održat će prirodoslovnu radionicu za djecu, a prvi put u Preku, slikarica Silvijana Dražović organizirat će 29. i 30. srpnja te 12. i 13. kolovoza umjetničke radionice za sve uzraste. Radionica Bolnica za medvjediće studentica medicine i stomatologije održat će se 5. kolovoza, a posljednji vikend kolovoza, 25. i 26. od 18 do 20 sati, radionicu decoupage tehnike održat će Valentin Bakota.

Skip to content