U suradnji s HGSS-om napravljen novi zemljovid otoka Ugljana

U suradnji s HGSS-om napravljen novi zemljovid otoka Ugljana

PREKO – Stručni tim Hrvatske gorske službe spašavanja Zadar i predstavnici svih općina i turističkih zajednica otoka Ugljana završili su ovaj tjedan višemjesečni projekt novog turističko-planinarskog zemljovida.

Prema riječima Dražene Strihić, direktorice TZ mjesta Ugljan, i Ante Brižića, direktora TZO Preko, nova turistička i zemljopisna karta preciznija je i sadržajnija od svih dosadašnjih zemljovida koje su izdavale turističke zajednice otoka, bilo samostalno ili udruženo.

– Pripadnici zadarskog HGSS-a uistinu su prošli svaku stazu, svaki put, svaku uzvisinu jer je primarni cilj bio da karta bude točan i pouzdan priručnik i da se turisti uz nju osjećaju sigurno kad se upute u istraživanje otoka. Kartu će koristiti i pripadnici HGSS-a i zato su bila potrebna precizna mjerenja i 100 posto točni podaci, kažu prvi ljudi otočnih turističkih zajednica.

Dvojezična karta (hrvatski/engleski) nadograđivat će se ovisno o promjenama u prostoru, probijanju novih putova, čišćenju staza, dostupnosti nekih lokaliteta, postavljanju novih putokaza. Osim zemljovida u mjerilu 1:25.000 i QR koda, karta nudi i pregršt informacija o svakome mjestu od Kukljice do Ugljana. Obrađene su povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti, flora i fauna, gastronomija, plaže i kupališta, servisne informacije te posebno otoci Ošljak, Rivanj i Sestrunj.

Novi turističko-planinarski zemljovid može se nabaviti u svim turističkim uredima otoka Ugljana.

Skip to content